1.2 Kapitalizm uluslararasi bir temelde orgutlenmistir. Bu, Dunya Bankasi, Uluslararasi Para Fonu, birlesmis Milletler, Avrupa Toplulugu, Kuzey Amerika Serbest Ticaret Antlasmasi gibi daha pek cok orgut ve antlasmanin varligindan da acikca anlasilir. Yine, hukumetlerin bir butun olarak kapitalizmin cikarlari konusunda yaptiklari isbirligi ya da kapitalizm icinde olusturduklari bir blok (ornegin Korfez Savasi) bu gercegin varligina isaret eder.
1.3 Anarsistler, kapitalizme karsi savasta uluslararasi bir orgute gereksinim duyarlar. 'Tek ulkede anarsizm' olamaz. Bir ulkenin anarsizme dogru yol alan ilk ulke durumunda olmasi mumkundur, fakat, eger o ulke yaltik durumda kalirsa, varligini uzun sure koruyamayacaktir. Gerek yerli gerekse yabanci egemen siniflar, bu gelisme karsisinda sessiz kalip insanlarin kendi yasamlari uzerindeki kontrolu kendi ellerine almalarina izin verecek demokratlar degillerdir. Yalnizca karlarinin azalmasina karsi koymakla kalmayacak, fakat ayrica eylem icindeki anarsizmin canli ornegi karsisinda korkuya kapilacaklardir. Buna, ticari boykotlar, ambargolar, hammadde sevkiyatinin durdurulmasi, ekononmik sabotaj, sinirlarin kapatilmasi, savas ilani gibi yontemlerle cevap vereceklerdir. Anarsizmin basarisi, bir ulkenin sinirlarinin otesine yayilmasina baglidir.
2.1. Bir uluslararasi anarsist orgutun varligi zorunludur. Boyle bir orgutun, anarsist orgutlenmelerin rolu, sendikalar icinde faaliyet ve sendikalistlerle kurulacaklar iliskiler, irkciliga ve fasizme karsi nasil mucadele edilecegi, kadinlarin ozgurluk hareketini ileriye tasimak icin ne tur bir mucadele yontemine gereksinim duyuldugu, anti-emperyalist mucadelelere nasil yaklasmak gerektigi gibi temel konularda ortak poltikalar uzerinde uzlasmis olmasi beklenir. Yine, boyle bir uluslararasi orgutun, uzerinde uzlasmaya varilmis bir uluslararasi stratejiye, anarsistler arasinda uluslararasi tartismayi gelistirme yetenegine, gorece zayif seksiyonlara ya da yiginsal mucadelelere girismis seksiyonlara yardim etme kapasitesine sahip olmasi umulur.
2.2 Boyle bir uluslararasi orgut, benzer fikirlere sahip gruplarin gevsek bir agindan daha fazla bir seydir. Kagit uzerindeki bir organ degildir. Ancak anarsist harekete bir katkida bulunabiliyorsa varligi bir anlam ifade eder. Bu yuzden, bir dizi buyuk orgute dayandigi zaman bir gerceklik kazanir. Bunun gerisinde bir orgutlenme mali guce, cevirilere, yayinlara, konferanslara gereksinim duyacak, bunlari gerceklestirse bile butun bu kaynak harcamalarini hakli kilacak kazanimlar elde etme yeteneginin uzaginda kalacaktir.
2.3 Uluslararasi bir anarsist-komunist orgutun insa edilebilecegi duruma ulasilabilmesi icin, bunun hazirliklarina bugunden baslamak zorundayiz. Bu konudaki gorevlerimiz:
(1) Diger anarsist-komunist gruplarla ve diger orgutlerde bizim politikamiza yakinlasan egilimlerle iliskiler kurmak ve bu iliskileri surdurmek;
(2) Workers Solidarity Movement'in ve 'Platformist' gelenegin politikasini yurtdisindaki anarsist hareket icinde yaygin bicimde bilinir kilmak;
(3) WSM'nin politikalarini aciklamak ve cesitli gruplarin kendi siyasal konumlarina aciklik getirmelerini saglamak amaciyla uluslararasi anarsist hareket icindeki tartismalara katilmak. Bir dizi orgut tarafindan ortaklasa cikarilan bir uluslararasi tartisma bulteni bu calismaya katkida bulunacaktir ve boyle bir bulten bu fikrin taraftar bulmasi durumunda hemen gerceklestirilebilir;
(4) bizimle diger orgutler arasinda bir fikirbirligi olustugunda, ozgul konularda somut uluslararasi isbirligi onerileri gelistirmek;
2.4 Bugun Ingiltere'de bulunan anarsist gruplardan hicbiri bizimkine parallel bir yonelim icinde olmadigi ve bu yakin gelecekte pek muhtemel gorunmedigi icin, orta vadede Ingiltere'de bizimkine benzer siyasal hatlarda bir orgutun kurulmasi amacina yonelik baglar gelistirmeyi amac edinmeliyiz. Kaynaklarimiz elverdiginde, bu yoldaki girisimler Ingiltere icin bir bulten yayinlamayi ve bu ulkede toplantilar duzenlemeyi icerecektir.
14.2.1993