Pek cok sosyalist gibi, sorunun kapitalizm oldugu temel fikrini biz de paylasiyoruz. Bir sistem olarak kapitalizmin sona ermesi, toplumsal zenginligin kolektif mulkiyete dayanmasi, toplumsal kaynaklarin acgozlu kucuk bir azinligin degil, bir butun olarak tum insanligin yararina uygun olarak kullanilmasi gerektigine inaniyoruz. Fakat, bununla esdeger oneme sahip olmak uzere, kapitalizme karsi verilen mucadeleyi ayrica ozgurluk mucadelesi olarak goruyoruz. Sosyalizm ile ozgurlugun elele gitmesi gerektigine, bunlardan birinin yoklugunda digerine sahip olamayacagimiza inaniyoruz. Rus anarsisti Mikhail Bakunin'in soyledigi gibi, ozgurlugun olmadigi bir sosyalizm tiranliktir, gaddarliktir.
Anarsizm her zaman bireysel ozgurlugu savunmustur. Fakat, anarsizm ayrica demokrasiyi de savunur. Biz, uretim birimlerinin demokratiklestirilmesi ve endustrinin butununde kontrolun iscilerin elinde olmasi gerektigini dusunuyoruz. Bunun, her zaman hiyerarsiye ve baskiya dayanan, dunya kaynaklarini somurup tuketen kapitalizmin yegane gercek alternatifi olduguna inaniyoruz.
Kurulusumuzdan bugune kadar gecen yillar icinde pek cok mucadelede yer aldik -uyelerimiz kendi sendikalarinda mucedeleye katildilar; kurtaj haklari icin ve Ingiliz devletinin Kuzey Irlanda'daki varligina karsi savasim verdik. Napal, Peru ve Guney Afrika gibi uzak ulkelerdeki iscilerin mucadelelerine destek vermek icin duzenlenen kampanyalara katildik. Bunlarin yanisira, Workers Solidarity adli gazetemizi yaklasik elli sayi yayimladik ve cesitli brosurler cikardik. 1986 yilinda, Ispanyol devriminin 50. yildonumu dolayisiyla, Ispanya Ic Savasi'na katilmis eski bir savasci olan Ernesto Nadal'in Irlanda'nin cesitli kentlerinde halka yaptigi acikhava konusmalarini duzenledik.
Anarsistler olarak, kendimizi, otoriterciligin ve somurunun tum bicimlerine karsi mucadele etmis uzun bir gelenegin, bu yuzyilin en basarili ve en genis kapsamli devrimlerinden birini -1936-37 Ispanyol devrimini- guclu bicimde etkilemis bir gelenegin parcasi olarak goruyoruz. Bugun, bu gelenegin degeri gozardi edilemez. Sovyetler Birligi'nin cokmesiyle birlikte, fikirlerimize ve genel olarak liberter sosyalizm gelenegine yonelik artan bir ilgi soz konusu. Red&Black Revolution adli teorik yayinimizla bu ilgiyi tesvik etmeyi umuyoruz. Anarsistlerin ve liberter sosyalistlerin karsilikli fikir alisverisinde bulunmalari, birbirleriyle tartismalari, kendi tarihlerini ve mucadelelerini halka tasimalari, gelecege giden yolu gostermeleri gerektigine inaniyoruz. Bizimle asagidaki adresten ve elektronik posta adresinden Ingilizce ya da Turkce iletisim kurabilirsiniz:
PO Box 1528, Dublin 8, Ireland. email: [email protected]