Gençlik
Bildiri: Devletin Aşağılık Düşüncesi: “Kızlı Erkekli Olur Mu?”
DEVLETİN AŞAĞILIK DÜŞÜNCESİ: “KIZLI ERKEKLİ OLUR MU?”
ÜZERİNE ANARŞİST GENÇLİĞİN KADINLI ERKEKLİ YAYINLADIĞI BİLDİRİ.
Devlet Yasaktır, Cezadır, Ölümdür.
Bundan dört yıl önce bir grup genç devletin, hükümetin kafasınca bir “suç” işlediler. Gece işledikleri suçun sabahında bir “kaza”nın kurbanı oldular. Olay şöyle gelişti; aynı üniversitede öğrenci olan dört erkek üç kadın arkadaş, geceyi beraber geçirme kararı aldılar. Gençler akşamdan yemekler hazırladılar, içkiler aldılar, bu akşam eğleneceklerdi, çünkü bu akşam yılbaşıydı. Onlar böyle karar vermiş bir grup gençti. “Suçu” işledikleri gecenin sabaha döndüğü saatlerde, kombinin sızıntı yapması sonrasında gaz zehirlenmesinden yaşamlarını yitirdiler. Gençlerin aileleri kaza değil ihmal, hatta cinayet olduğunu düşünerek şikâyette bulundular. Kombinin servisinden ev sahibine, evi tutan gençlerden birinin ailesine, alakalı alakasız kişiler tutuklandı ve cezalandırıldı. Şaşırtmayacak bir şekilde, cezalandırılmayanlar ise hep aynı taraftan kişilerdi. Ne gaz dağıtım şirketinin sorumlularına, ne de defalarca aranmasına rağmen yaşamlarını yitiren gençlerin evini bir türlü bulamayan acil servis ekibinin sorumlularına ceza verilmemişti. Devletin adaleti adaletsizlikti ve devlet devleti ısırmazdı, bu da böyle oldu. Ama bu “kazanın” yani cinayetin altında başka bir aşağılık düşüncenin etkileri de beliriyordu.
Bundan dört yıl önce bir grup genç “kızlı erkekli” bir arada kalmışlardı ve sabah saatlerinde yaşamlarını yitirmişlerdi. Bugün “kızlı erkekli” bir arada kalan gençlerle ilgili yaptırım uygulamaya kalkışan hükümetin o belirgin aşağılık karakteri, dört yıl önceki faciada ilk belirtilerini göstermişti. Kadın ve erkeğin beraberce yaşayacağı bir yaşama yaptırım uygulayarak, toplum üzerindeki otoritesini belirginleştirmek isteyen hükümet, bir başka taraftan da bireyleri birbirinden ayrıştırarak tecrit altında yaşamlar yaratmak istemektedir.
Devlet saçma sapan uygulamalarıyla, özgürlüğe sürekli müdahil olmak ister. Bu müdahaleleri normalleştirerek kitlenin kontrolünü kolaylaştırır. Devlet için özgürlük tehlikelidir, fazla özgürlük daha tehlikelidir. Ama az özgürlük de tehlikelidir. Devlet, birey ve toplum karşısında hegemonyasını artırdıkça artırmak ister. Hegemonyanın sınırı, seviyesi yoktur. Ta ki biz karşı koyana dek sürecektir.
Bundan dört yıl önce bir grup genç “suç” işledi, hükümet yani devlet tarafından dolaylıca cezalandırıldılar. “Kızlı erkekli bir gece geçirdikleri için” cezaları ölümdü. Devletin “ilahi adaleti” de buydu.
Devletle kitlesi, vatandaşı arasındaki ilişki böyledir. Özgürlükleri yasaklar, yasaklara uymayanları cezalandırır. Ya yasaklarla yaşayıp “suç” işlediğimizde cezalandırılacağız ya da yasaklara, cezalara karşı koyarak özgürlük için devleti yıkacağız.
Anarşist Gençlik