BOLDOROZLAR İSYANDA!
BOLDOROZLAR İSYANDA!
Çoruh Aksu vadisi köylüleri uzun süredir örnek gösterilecek bir mücadele veriyor. Coğrafyanın her bir yanına dağılmış Aksu’lular yaşam alanlarını savunmak için doğdukları vadiye akın ediyor, yapılması planlanan HES talanına karşı direniş gösteriyor. Aksu’luların artık görmezden gelinemez bu isyanına kulak tıkayan iktidarların ve Borusan’ın talanına dur deme zamanı geldi.
Aksu vadisini yerle bir eden Borunsan şirketi yaptığı yatırımların ve katliamların yanında sözde kültüre ve sanata verdiği desteklerle biliniyor. Sözde Tema gibi çevreci şirketlerle birlikte köy projeleri kuruyor. Sözde duyarlı, doğasever, hayvansever insanlara müzik ziyafetleri veriyor.
Oysa ki bu şirket sanata verdiği önemi ne yazık ki yaşama vermiyor. Suyumuzu, toprağımızı canlı yaşamını yok etmekte bir an olsun tereddüt etmiyor. Gitmeli ve görmelisiniz! Aksu vadisinin ağaçları, çoşkun çoruh ve kırmızı benekli alabalık can çekişiyor. Borusan Aksu vadisinde ki talanını aralıksız sürdürmeye devam ediyor.
Oysa bilmeliyiz ki sanat onların oyuncağıdır. Onlar; kelebeklerin kanat çırpışını rüzgarla dans edişini, öldürdükleri balıkların nasıl su balesi yaptığını görmezler, kuruttukları derelerin çoşkun sesini duymazlar ve kuşların seslerini dinlemezler; çünkü onların sanat ve kültür dedikleri büyük şehirlerde, kapalı salonlarda yapılan devasa gösterilerdir.
Ancak bimeliyiz ki; boldorozlar vadiden indiklerinde, yaban hayvanlar öfkelendiğinde ve Aksu sakinleri isyan ettiğinde artık Borusan son konserini veriyor olucak!
Filarmoni isyanı başlıyacak!
BORUSAN;
Borusan Enerji Yatırımları ve Üretim A.Ş., Borusan Holding’in enerji ayağı olarak 2007 yılının sonunda faaliyetlerine başlamıştır. Enerji sektörü, Borusan Enerji’nin faaliyetlerine başladığı günden beri Borusan Holding’in ana işleri arasına girmiştir. Borusan Enerji, Balıkesir – Bandırma RES ve Erzurum – Yedigöl Aksu HES yatırımlarına devam etmektedir. Yatırımların 2010 ve 2011 yıllarında tamamlanması ve üretime geçilmesi hedeflenmektedir.
AKSU HES- YEDİGÖL HES projesi 50 megavat gücün altında olduğu için ÇED raporuna gerek görülmemiş, yerel kriterler göz önüne alınarak projeye onay verilmişti.
Kentte faaliyete geçen 4 HES projesi, işlemleri devam eden 98 projenin 15’i inşaat aşamasında 32’sinin su kullanım hakkı anlaşması imzalanmış durumda.