CHP Sözcüsü: “Gerekirse Meclisten Çekiliriz”

Hileli referanduma karşı bir tepki de CHP’den geldi.

Referandumda yapılan hileye karşı CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke, şaibeli olduğu iddia edilen referandum sonucunu tanımayacaklarını ifade ederek, meclisten çekilebileceklerini vurguladı.

CHP Sözcüsü yaptığı açıklamada ” Referandumdan ‘Evet’ sonucu çıkmamış ve bir anaysa değişkliği gerçekleşmemiştir. 16 Nisan’da yapılan referandum yok hükmündedir. Bu açıkça mühürsüz bir seçim olmuştur. Referandumun her aşamasında her türlü hile ve sahtekarlığa başvurulmuştur. Halkın oylarıyla elde edilemeyen sonuç, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) açtığı yollarla ve bu yolda örgütlenen bir dizi hileyle elde edilmeye çalışılmıştır. Bu referandum şaibeli, tartışmalı bile değildir. Bu referandum açıkça hukuka aykırıdır. Gayri meşrudur ve geçersizdir. Her türlü baskıya rağmen sandığa gitmiş olan milyonlar, hiçbir hile yapmadan, vicdanlarıyla oy kullanmış olan milyonlar, hileyle oldu bittiye getirilerek onların kullandığı bu değerli oylar çalınmıştır.”

”İlan edilen bu referandumun sonucunu tanımıyoruz” diyen Böke, ”Bunun için demokratik tüm haklarımızı kullanacağımızdan şüpheniz olmasın. Her türlü deyince, meclisten çekilmekten de, çalışmaya devam etmek de buna girer” ifadelerini kullandı.

 

 

dumdan