1 Mayıs’ta Taksim’e Çıkan Bütün Yollar Kapatılıyor

İstanbul genelinde 1 Mayıs günü il genelinde 30 bin 101 polis konuşlandırılacağı belirtiliyor.

İstanbul Valiliği, 1 Mayıs’ta saat 05.00 itibariyle sadece Osmanbey, Taksim ve Şişhane Metro istasyonları kapalı kalacağını; metro, bu istasyonlardan transit geçiş  yapacağını duyurdu. Kabataş-Taksim Füniküler hattı ve Karaköy-Tünel Füniküler hattı ile Beşiktaş, Kabataş ve Karaköy İskeleleri (Dentur ve Turyol İskeleleri dahil) çalışmayacak.

Devrimci kurumlar ortak bir açıklama yaparak İstanbul 1 Mayıs eylemi için Taksim çağrısı yaptı.Yapılan açıklamada 1 Mayıs 1977 Katliamı’nın 40. yıldönümü vurgusu yapılarak 1 Mayıs 2017 için Taksim çağrısında bulunuldu.

1 Mayıs’ta Taksim Meydanı yasaklanırken DİSK, KESK, TTB ve TMMOB Bakırköy Halk Pazarı’nda gideceğini duyurmuştu. Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu, Birleşik Devrimci Parti, Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası, Devrimci Anarşist Faaliyet, Devrimci Yolda Özgürlük, Emek ve Özgürlük Cephesi, Ezilenlerin Sosyalist Partisi, Maltepe Sokak Kültür Derneği, Mücadele Birliği Platformu, Partizan, Proleter Devrimci Duruş, Sosyalist Dayanışma Platformu ise Taksim’e çağrı yapmışlardı.

Beyoğlu İlçesinde Trafiğe Kapatılacak Yollar:

* Tarlabaşı Bulvarı,

* Mete Caddesi,

* Gümüşsuyu Caddesi,

* Sıraselviler Caddesi,

* Halaskargazi Caddesi,

* Cumhuriyet Caddesi,

* Feriköy ile Dolmabahçe arası tüneli (gidiş-geliş).