İbrahim Karagül, Uluslararası Siyaseti Sil Baştan Yazıyorsun!

Yeni bir dünya kuruluyor. Güçlü liderlerin belirleyici olduğu, çarpıcı değişimlere yol açacak, klasik kalıpların dışına çıkıldığı, yeni duruma göre yeni biçimlerde oluşacak iktidar alanı!

Yandaş medyanın yazarları RTE’nin her Rusya ya da ABD başkanlarıyla yaptığı görüşmeyi, tarihin yeni başlangıcı olarak kabul ediyor. Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak başlıkları atıyor. Soçi görüşmeleri de benzer etkiyi yapmış. Yeni Şafak’tan İbrahim Karagül’ün bugünkü yazısı da buna odaklanıyor.

Karagül, II.Dünya Savaşı’nın sonrasından alıyor meseleyi, AB’nin uluslararası bir güç olarak etkisinin kalmadığını söylemeyi unutmadan günümüze getiriyor. ABD’nin tek yanlı tezlerinin çöpe gittiğinden bahsediyor. Daha dur bakalım İbrahim! RTE ve Trump görüşmesiyle dünya tarihi yeniden yazılmayı bekliyor!

Yaklaşık son 10 yılda özellikle Ortadoğu ile ilgili her gelişme, her olay, her durum tüm senaryoların silinip baştan yazılmasına neden oluyor. O yüzden böyle genel geçer tezler yaratmak, siyasetin yeni biçiminde biraz çerçeve dışı kalıyor. Yandaşlık yapayım derken gözden kaçanlar…