Mehmet Barlas, Eski Tas Eski Hamam


Pazar günü Fransa’da gerçekleşen ve Emmanuel Macron’un seçim zaferiyle sonuçlanan başkanlık seçimleri üzerine köşe yazılarına yaklaşık 2 haftadır farklı gazetelerde yer veriliyor. Fransa’daki seçimlerden küresel analiz yapanlardan tutun da işi FETÖ’ye, Türkiye’deki ekonomik krize hatta “domates’e” getirenler bile mevcut.

Ama bir grup köşe yazarı var ki meseleye ilişkin yaratıcı perspektifleriyle her sabah zihnimi yeniden ve yeniden açıyor! Eskinin eskide kaldığı artık yeni bir düzenin içerisinde olduğumuzu aynı “yaratıcılıkla” kaleme almış Mehmet Barlas.

Barlas bugünkü yazısında eski siyasi düzenlerin yerlerini artık yeniye bıraktığından bahsediyor. Artık kimsenin eski düzenin siyasal partilere oy vermediğinden bahsetmiş. Fransa’daki durumu böyle izah etmiş. Ama ne yapmış etmiş Fransa’daki seçim sonuçlarından AKP lehine bir şeyler çıkarmış, helal olsun!

Trump’ı da yeni düzenin sembol ismi ilan etmiş ama “Trump şimdi zor durumda”. Trump’ın bir yandan yerleşik sermayeyle bir yandan medya ile bir yandan da CIA ile uğraştığından dem vurmuş. Yani Erdoğan kadar başarılı olmasının önünde bir dizi engel var!

Yeni düzende siyasi risklerden bahsetmiş Barlas. Kadroculuk, derin devlet, devleti ele geçirme projeleri, tasfiyecilik… Bir tek TC’de bunlara taviz verilmiyormuş. Darısı diğer devletlerin başına! Oysa bilmiyor ki TC’deki devlet düzeni zaten bunun üzerine kurulu yani anlayacağın Barlas, eski tas eski hamam.