Haşmet Babaoğlu, Watergate, Irangate; Peki Nerede 17 Aralıkgate?

Watergate, Irangate gibi skandallardan sonra şimdi Russiangate konuşulur oldu. Yeni değil, Trump’ın seçildiği ABD başkanlık seçimlerine kadar dayanıyor bu süreç. Rusya’nın siber saldırıları sonucu yaşandığı iddia edilen oy yolsuzluğu, FBI’ın Trump hakkında soruşturma başlatmasına kadar evrildi.

Son birkaç aydır ABD’nin iç siyaset gündeminde, Trump’un başkanlıktan düşürülmesi meselesi belirli aralıklarla ana gündem olarak medyadan sunuluyordu. Son olarak, Trump FBI başkanını kovdu ve meseleye başka bir boyut kazandırıldı.

Haşmet Babaoğlu, bugünkü köşesinde Russiangate’e yer vermiş. Putin ve Rusya’nın farklı coğrafyalardaki siyasete etki edebileceğinden ve Rusya-TC ilişkilerinde temkinli olunması gerektiğinden bahsetmiş. Yoksa TC de benzer …gate’li skandallara maruz kalabilir diyor.

Yazısının başında soruyor, genç kuşaklar nereden bilecekler Watergate’i, Irangate’i diye. Fakat bize göre şanslılar diyor; google’ı arayıp bulabilirlermiş.

Watergate’lerden Russiangate’lere kadar örnek vermişsin. Sen bir ara bak bakalım yolsuzluk, skandal diye google’da arayıp karşılaşacaklarına. Genç kuşaklar nereden bilecekler diye sormuşsun ya, onların bilemeyeceği ne var? İçinde yaşadıkları devletin tarihindeki en büyük yolsuzluğu, skandalı yaşadı onlar.

Söyle, söyle korkma! 17 Aralıkgate… Uzaklarda arama yolsuzluk da skandal da yanı başında!