ABD Haşd eş-Şabi’ye Bağlı Milisleri de Vurdu

ABD dün Suriye’de rejim güçleri ve Şii milisleri vurduğu hava saldırısından sonra şimdi de, Haşd eş-Şabi komutasına operasyonlara katılan Şii milis örgütü Seyyid Şuheda Tugayı’nı hedef aldı. Irak’tan yayın yapan ‘Afaq’ ajansının haberine göre saldırı önceki gün gerçekleşti. Seyyid Şuheda birliği, Deyr ez -Zor bölgesinde bulunan Ebu Kemal Sınır Kapısı’nın Irak tarafında Koalisyon uçaklarının hava saldırısına uğradı. Bu saldırıda bir milisin öldüğü duyuruldu.

Öte yandan ABD Savunma Bakanı Jim Mattis,dün  Suriye’de düzenledikleri son hava saldırısıyla ilgili açıklama yaptı. Mattis,söz konusu saldırının “kendilerini koruma amaçlı olduğu ve savaştaki rollerini artırıcı olmadığını” iddia etti.

Dünkü saldırıya ilişkin olarak Suriye’nin Cenevre görüşmelerindeki başmüzakerecisi Beşar Caferi de bir açılamada bulundu. İsviçre’nin Cenevre kentinde 6. turu devam eden Suriye barış görüşmeleri sırasında gazetecilere açıklama yapan Caferi, “Bu, ABD tarafından Suriye’ye karşı gerçekleştirilmiş bir saldırganlık eylemi” dedi. Caferi açıklamasında “devlet terörizmi” tanımını da kullanarak,silahlı gruplar tarafından temsil edilen terörizm ve ülkemizdeki devlet ile hükümet terörizmlerine karşı savaşmaya odaklanmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Görsel:Arşiv