Gülmen ve Özakça için Ankara’daki Eylem Öncesi Toplanmaya Polis Engeli

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için yarın Ankara’da olmak üzere yapılan çağrı için Kadıköy’de toplanma gerçekleştirilecekti. “Nuriye ve Semih için Dayanışma’nın” yaptığı çağrı için devrimci örgütler, siyasi partiler, sendikalar ve derneklerin temsilcileri Kadıköy Belediyesi önünde bir araya geldiler. Burada gerçekleştirilecek toplanma sonrasında, daha önceden hazırlanan otobüslere binilerek, Ankara’ya doğru yola çıkılacaktı. Ancak polisin engellemesi sonucu, Ankara’ya toplu gidişler gerçekleşemedi. Polis, OHAL  kapsamında toplu ya da bireysel olarak Ankara’ya gidişlerin engelleneceğini duyurdu.Ankara’ya gidişler için hazırlanan otobüsler ise polis tarafından bağlandı.

 

09:18 Engelleme sonra belediye önünde tekrar toplanıldı.

09:21 Polis saldırıya hazırlanıyor.

09:30 Kadıköy Belediyesi önünde oturma eylemine geçildi.

09:41 Eylemciler, belediye önünde, yolun karşısındaki AKP  binasına yüzlerini dönerek oturma eylemini sürdürüyor. Basın açıklamasının okunması beklenirken, sloganlar atılıyor.

10:01 Belediye önünde, basın açıklaması okunuyor.

10:24 Basın açıklaması sonlandırıldı. Açıklama sonrası yapılan bilgilendirmede, Ankara’ya çağrı yapan tüm örgüt, siyasi parti, sendika ve derneklerin kendi imkanlarıyla Ankara’ya gidecekleri belirtildi. Basın açıklaması sonrası eylemciler dağılmaya başladı.