Serhat Akın Yıllar Önceki Olaylı Maçın Perde Arkasını Anlattı

Fenerbahçeli eski futbolcu Serhat Akın, Türkiye’nin Dünya Kupası’na katılmak için İstanbul’da 16 Kasım 2005’te İsviçre’yle oynadığı ve 4-2 kazanmasına rağmen Dünya Kupası’na katılma hakkı kazanamadığı olaylı maçın perde arkasını anlattı.

Türkiye’nin ilk maçı 2-0 kaybettiği için, en az 3 farklı kazanması gereken ve bu nedenle gergin geçen maç sonunda Türkiye ulusal takımı futbolcularıyla teknik ekibinin İsviçrelilere ve hakemlere saldırmasıyla, büyük olayların yaşanması hakkında konuşan Serhat, “Hakem orada linç edilebilirdi” dedi. Son günlerde, çıkardığı olaylarla gündeme gelen Fatih Terim’in kendilerini “savaşa gider gibi” motive ettiğini söyleyen Serhat Akın, o güne dair şu tanıklıklarını aktardı

“…Volkan Demirel, Fatih Akyel falan hakemin odasını bastı. Orada onları ben kurtardım. Volkan Demirel ve Fatih Akyel 1 sene ceza yiyecekti. Çünkü hakemin kapısını kırmayı bırak, kapıyı çalmadan içeriye girsen ve hakem kötü niyetliyse sana 1 sene ceza verdirebilir. Onlarsa kapıyı ayakla kapıyı kırdılar. Oyuncularla kavgayı bırak, artık hakeme saldırdılar. Ben de içeri girdim. Hakem bana sarılıp “Please, help me” (Bana yardım et) falan dedi. Frank De Bleeckere, Belçika’dan tanıyor beni. Hakeme bira mira söyledik. Hemen olayları şey yaptım. Hepsini sildiremedik, ama ciddi anlamda rapordan çok şey aldık. Hakem, titriyordu korkudan. Büyük kavgalar olaylar çıktı. Hakem orada linç edilebilirdi. Aslında o gün hakem gerçekten bizim yanımızdaydı. Benim penaltı, penaltı değildi. Atmosferle birlikte bizim yanımızdaydı. Ama artık kontrolü kaybettik. Ben durdurdum, Hamit Altıntop da Barnetta’yı falan kaçırdı. İçerisi çok kötüydü. Biz de dayak yedik. Çünkü seyirciler koridorda yumruk atıyor, bize de vuruyorlardı.”

Türkiye, İsviçreli futbolculara ve maçın hakemlerine saldırının gerçekleştirildiği maçtan sonra rekor cezalar almıştı. Bu cezalar sonucunda Türkiye’nin sahası 6 maç kapatılmış ve 200 bin İsviçre frangı para ceza verilmişti.