İzmir’de Polis Tacize Uğrayan Kadınlara Saldırdı

İzmir Alsancak’ta 9 Ağustos gecesi iki kadın, yanlarından geçen bir motosikletli tarafından taciz edildiler. Kadınlar, şikayetçi olmak için karakola gittikleri sırada yolda karşılaştıkları polise durumu anlatmaya çalıştı. Kendilerini taciz eden  erkeğin plakasını alıp almadıklarını sordukları polis, “Size bu kılıkla az bile yapmışlar, halinize bakın” diyerek kadınlara saldırdı. Polisin ilk saldırdığı kadın olan Derya olayı şöyle anlattı: ‘Plakayı alamadık, gördüyseniz yardımcı olabilir misiniz?’ dedim. Direkt yere yatırdı zaten. Kırık ayağımın üzerine bastı. Tekmeledi her yerimi.”

Olayın güvenlik kamerası kayıtlarına göre iki kadın yolda gördükleri polislere bir şey söylüyorlar. Ardından polislerden biri kadınların üzerine doğru yürüyüp vuruyor. Kadınlar da polise karşı koymaya çalışırken, ikinci polis memuru diğer kadını vurarak yere düşürüyor.

Tüm bu açık saldırı görüntülerine rağmen  haberi veren Show TV ise,  olayı bir iddia olarak yansıtıyor.

Polisin “sizi taciz etmekle az bile yapmışlar” diyerek, tecavüzcü kimliğini açığa çıkardığı saldırı sonrası kadınlar, bundan sonra polise güvenemeyeceklerini söylediler.