YAŞAsın NUriye SEmih – #yaşaNUSE – (Kısa Film)

Açlık eyleminin 160. gününde olan tutsak Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için “Ben yazdım sen tamamla! Sen başla ben bitireyim! Bütün sokaklar Nuriye Semih olsun!”  mottosuyla sokaklara yapılan NU ve SE yazılamalarının Nuriye ve Semih olarak tamamlanarak dayanışmayla yapıldığını anlatan YASAK isimli kısa film.

Duvarlara yapılan NU ve SE yazılamaları.

 

Yapılan yazılamalar ve kısa film ile ilgili yayınlanan bildiri ;

“YAŞAsın NUriye SEmih – #yaşaNUSE

Her haliyle adaletsizliktir devlet. Adaletsizliğini OHAL ile daha da arttırdı. Düşünceleriyle suçlananlar işinden atıldı, gözaltına alındı, tutuklandı. Adalet isteyenler, hakkını arayanlar, sokakta copla, gazla, işkenceyle karşılaştı.

Devletin tüm saldırılarına karşı koyan Nuriye ve Semih ise eylemlerini açlık eylemine dönüştürdüler. Birinci gün, ikinci gün, üçüncü gün… Eylem sürdükçe devletin korkusu kabusu arttı. Nuriye ve Semih’i açlığın75. gününde evlerini basarak tutukladı. “Hapishaneye kapatır, yalıtır yalnızlaştırırım” dedi. Nuriye ve Semih’in içerideki direnişi sürüyor. Dışarıdaki direniş de onların direnişiyle daha da büyüyor. Günbegün, sokak sokak eylenen dayanışma eylemlerine saldıran devlet; gözaltı ve tutuklamalarla engelleyemediği direnişi şimdi de yasaklarla engellemeye çalışıyor.

Devlet dayanışmayı yasaklar, korkar çünkü. Ancak ne yaparsa yapsın; Nuriye diye bağıran ağzımızı kapatan devletin eli, şimdi birimizin “NU”, diğerimizin “RİYE”, bir başkamızın “SE”, bir diğerimizin “MİH” demesini durduramıyor, durduramayacak. Bu yasağı yaratanlara inat, bu yasağın neden yaratıldığını herkese anlatmak için, yarım bırakılmış Nuriye ve Semih yazılamalarıyla sokakları dolduruyoruz.

Devletin korkusu, kabusuna dönüşen Nuriye ve Semih’in yaşadıkları adaletsizliklere karşı koymak ve onlarla dayanışmak, yasaklarla sokaklarda sesi susturulmak istenenlerin sesi olmak için, NuSe Yaşasın, Yaşayacak!

www.twitter.com/yasanuse
www.facebook.com/yasanuse

[email protected]