Tuğluk’un Ankara’daki Cenazesine “Burası Ermeni Mezarlığı Değil” Dediler, Cenaze Bugün Dersim’de Defnedilecek

Kandıra Hapishanesi’nde tutsak olan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’un annesi Hatun Tuğluk’un cenazesine ırkçı saldırı yapıldı.

Ankara’da yaşamını yitiren Hatun Tuğluk  Gölbaşı İncek mezarlığında defnedilmek için düzenlenen cenaze törenine ırkçı faşistler “Burası Ermeni mezarlığı değil” sloganları atarak taşlı, küfürlü saldırısı üzerine cenaze topraktan çıkarılmıştı.

Saldırı nedeniyle mezarından çıkarılan Hatun Tuğluk, bugün saat 14.00’de Dersim’de toprağa verilecek. Cenaze törenine Aysel Tuğluk’un ise dünkü saldırı sırasında yaşadığı travma nedeniyle tekrar izin başvurusu yapmayacağı ve başsağlığı dileklerini Ankara İncek’te, annesiyle yaşadığı evde kabul edeceği öğrenildi.

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’un annesi Hatun Tuğluk’un cenazesi, devletin kolluk kuvvetlerinin gözetiminde gerçekleşen ırkçı saldırının ardından cenaze Ankara’dan Dersim’e getirilerek yapılan törenin ardından defnedildi.

Her gün medyada alanlarda milliyetçi muhafazakar propagandayla “Milletin Değerleri”nden bahsedenler,  80 yaşındaki Hatun Tuğluk’un vasiyetine tahammül edemeyerek ırkçılık kustular. Hatun Tuğluk İncek’teki evinin balkonuna bakan mezarlığa gömülmeyi vasiyet etmişti. En kötü savaş koşullarında bile “dokunulmazlığa” sahip olan cenazeler devletin cesaretlendirdiği ırkçılar tarafından işkenceye uğruyor.

2 yıl önce Hacı Lokman Birlik ve Ekin Van’ın cansız bedenlerine yapılan işkenceler dün Aysel Tuğluk’un annesi Hatun Tuğluk’un cenazesinin mezarından çıkarılmasıyla bir kez daha kendisini gösterdi.