“Gerilla Kıyafetleri Giyip Cinayet İşleyen Askeri Personeller Gördüm”

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde 1992-1996 yılları arasında gözaltına alınan 22 kişinin katledilmesine ilişkin açılan Kızıltepe JİTEM davası olarak bilinen davanın 11. duruşması, Ankara 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Tanıklardan Bedran Akdağ, ifadesinde 92-94 yılları arasında gayri resmi olarak JİTEM’e bilgi verdiğini, 1994’ten itibaren korucu olarak JİTEM içinde görev yaptığını ifade etti. Birçok katliama tanıklık ettiğini aktaran Akdağ, JİTEM’in işlediği cinayetleri PKK yapmış gibi gösterdiğini dile getirerek, “Hatta PKK gerillalarının giydiği kıyafetleri giyip cinayet işleyen askeri personeller gördüm” dedi. Jandarma Komando Bölük Komutanı Ahmet Boncuk ise, ifadeleri kabul etmediğini bahsi geçen olayların hayal ürünü olduğun iddia etti.

Duruşmada dosyada kayıp Nurettin Yalçınkaya’nın 2009’da Qoser’de bir kuyuda kemiklerinin bulunup kimliğinin kesinleşmesine rağmen nüfus kayıtlarında yaşıyor olduğu anlaşıldı.

Mahkeme,adli tıp raporları ile nüfus kayıtları arasındaki bu çelişkinin giderilmesi için ilgili kurumlara, müzekkere yazılmasına karar vererek, duruşmayı 28 Kasım’a erteledi.

Kaynak: Özgürlükçü Demokrasi