Ankara’da her türlü eylem ve etkinlik ‘süresiz’ olarak yasaklandı

Ankara Valiliği, açlık eylemindeki Nuriye Gülmen ile Semih Özakça ile dayanışma amacıyla yapılacak etkinliklere katılımı engellemek amacıyla her türlü eylem ve etkinliği yasakladı. Valilikten yapılan açıklamada, Ankara’da gerçekleştirilen etkinliklerden “basın açıklaması adı altında” olarak bahsedildi, kitlesel katılımların “yaya ve araç trafiği akışını engellediği, çevrede ses ve gürültü kirliliği ile kamu düzenini bozan birtakım kanuna aykırı eylem ve etkinliklerin düzenlendiği” iddia edildi.

Valilikten yapılan açıklamada yasak olan bölge, Atatürk ve İsmet İnönü Bulvarları ile Milli Müdafa, Ziya Gökalp, Tuna ve Mithatpaşa Caddelerinin kesiştiği noktalar arasında kalan alan olarak tanımlandı.

Açıklamada ayrıca, eylemlerin bölge esnafı ile vatandaşlar arasında “korku ve panik ortamı oluşturduğu” öne sürülürken, bölgenin “marjinal gruplarca” kazanılmış eylem alanı olarak görüldüğü iddia edilerek “toplumsal güvenliği tehlikeye düşürebileceği değerlendirilmektedir” denildi.

Her türlü eylem ve etkinliğin yasaklandığını duyuran açıklamada süre belirtilmezken, emir ve yasaklara uymayanlar hakkında yasal işlem yapılacağı belirtildi.