Watsons’daki Çıplak Arama Davasının 2. Duruşması Görüldü

İstanbul Vialand alışveriş merkezindeki Watsons mağazasında hırsızlık yaptığı iddiasıyla çıplak aramaya maruz kalan B.C.’nin şikayeti üzerine Watsons mağaza Müdürü Zuhal Akgün ve aramayı yapan AVM güvenlik görevlisi Semiha Uğur hakkında açılan davanın 2. duruşması İstanbul 25. Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmada tanıkların çelişkili ifade vermesi dikkat çekti.

“Haksız arama”, “basit yaralama” ve “hakaret” suçları kapsamında 5 yıl hapsi istenen Akgün ile yine “haksız arama” suçundan yargılanan güvenik görevlisi Semiha Uğur duruşmada hazır bulundu.
Duruşmada tanıklar dinlendi. Mağaza çalışanı Elif Ağgül, B.C’nin mağazadaki ruju aldığını iddia ederek, çıplak arama ile ilgili yaşananları görmediğini, depoya girmediğini söyledi.

Mağaza müdürü İrem Acar ise “Zuhal Akgül, B.C’nin üzerinin aranmasını güvenlik görevlilerine söyledi. Watsons merkezden Arzu Kersin de depodaydı. Erkek güvenlik görevlileri dışarı çıkarıldı. Sadece kadınlar kaldı içeride. Kameranın da açısı kapatıldı. Bu şekilde arama gerçekleştirildi. Arama esnasında B.C’nin üzerinin soyulması gibi bir talimat verilmedi. Kalçasına kadar pantolonunu indirdi. Pantolonunun açılması güvenlik tarafından söylendi. B.C. pantolonunu kendisi indirdi, tişörtünü de kendisi sıyırdı. Ben depoya giriş çıkış yaptığım için yaşananların tamamını görmemiş olabilirim. Zuhal Akgül B.C’yi depoya alırken başını çok hafif ittirdi. Hakaret içeren herhangi bir ses duymadım” dedi.
Duruşma 13 Mart 2018 tarihine ertelendi.