Amine Demirtaş’ı Katleden Abisine Müebbet

Telefonun şifresini vermediği için abisi Kasım Demirtaş tarafından işkenceyle katledilen 17 yaşındaki Amine Demirtaş’ın davasının beşinci duruşması görüldü. Tutuklu yargılanan Kasım Demirtaş hakkında müebbet hapis cezası verilirken, tutuksuz yargılanan anne ve baba için ise beraat kararaı verildi.

Batman’da 17 yaşındaki Amine Demirtaş, 31 Temmuz 2016 tarihinde abisi Kasım Demirtaş tarafından işkenceyle katledilmişti.

Amine’nin abisi Kasım Demirtaş’ın tutuklu, anne Adalet Demirtaş ile baba Mahsum Demirtaş’ın ise tutuksuz yargılandığı davanın 5’inci duruşması Batman 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Davada Kasım Demirtaş, eski ifadelerini yineleyerek, Amine Demirtaş’ı korkutmak için şiddet uyguladığını, öldürmek istemediğini belirtti. Kaçarken kafasını duvara vurduğunu söyleyen Kasım,  Amine’ye uyguladığı elektrikli işkenceyi de “ayıltmak” için verdiğini söyledi.

Savcı mütalaasında Kasım Demirtaş hakkında, “Canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürmek” suçundan müebbet hapis cezası istedi.