Van’da Bir Taksiciyi Katleden Polis, Cenazesinde de Ailesine Saldırdı

 

Önceki akşam Van’ın Erçiş ilçesinde polis tarafından bir araç tarandı ve araçta bulunan Zafer Ceyhan adlı kişi yaşamını yitirdi. Valilik açıklamasıyla “terörist” ilan edilen Ceyhan’ın, bu açıklamanın tersine, Erciş’te herkes tarafından tanına bir taksici olduğu belirtildi. Valilik açıklamasında “…28 Eylül akşamında özel harekâtçılar ile Yeşilova Mahallesi’ndeki ‘bir grup’ arasında çatışma çıktığı ifade edilerek, “Kısa süreli çatışma sonucunda iki örgüt mensubu ölü olarak ele geçirilmiştir” şeklinde ifadeler kullanılmıştı.

Yaşanan katliamın ardından  Zafer Ceyhan’ın cenazesi Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezi morgunda yapılan ön otopsinin ardından ailesi tarafından alındı.

Cenazenin defin işlemlerinin ardından, polisin ablukasındaki mezarlık çıkışında polislere tepki gösteren Zafer Ceyhan’ın kardeşi İbrahim Ceyhan , “Ağabeyimi neden öldürdünüz, yeğenlerime ne hesap vereceğim, devlet mi öldürdü diyeyim?” diye tepki gösterdi.

Bu sırada polislerden biri, İbrahim Ceyhan’a “Kimsin lan sen, devletten büyük müsün?” diye saldırdı. Onlarca polisin katıldığı saldırı sonrası İbrahim Ceyhan ve Zafer Ceyhan’ın kuzeni Müjdat Ceyhan gözaltına alındı.