Las Vegas’ta Konsere Silahlı Saldırı

ABD’nin Las Vegas şehrinde yapılan bir konserde silahlı saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda çok sayıda kişi yaralanarak hastanelere kaldırıldı.
Silah seslerinin yükseldiği anlar :

Las Vegas’ta Route 91 isimli müzik festivaline yönelik silahlı saldırıda yaşamını yitirenlerin sayısı 50’ye yükseldi, yaralı sayısı en az 200.

Görgü tanıklarının ifadesine göre, saldırının otomatik silahla gerçekleştiği belirtiliyor.

​Las Vegas’taki Mandalay Bay Casino yakınlarında düzenlenen silahlı saldırının otelin balkonundan yapıldığı belirtilirken, polislerin otelin 32. katında bir şüpheliyi vurduğu belirtildi.

Las Vegas’ta silahlı saldırıyı gerçekleştiren kişinin adı belirlendi. Saldırgan Nevada şehrine kayıltlı olan 64 yaşındaki Stephen Paddock.

Las Vegas’taki müzik festivaline otelin 32. katından otomatik silahla ateş açılması sonucu 50 kişinin yaşamını yitirdiği ve 400’den fazla insanın yaralandığı saldırıyı IŞİD üstlendi.

Las Vegas’ta gerçekleşen silahlı saldırıda yaşamını yitirenlerin sayısı 58’e yükselirken, 515’den fazla kişinin de yaralandığı açıklandı.

Yapılan saldırının ardından ise FBI, saldırıyı düzenleyen kişi Paddock’un IŞİD ile bir bağlantısını olmadığını açıklarken, saldırıyı IŞİD’in yapmadığını iddia etti.