Darp ve Hakarete Maruz Kalan 7 Kadın Günlerdir Gözaltında Tutuluyor

Mêrdîn(Mardin)’in  Qoser(Kızıltepe) ilçesinde yapılan ev baskılarında darp ve hakaret edilerek gözaltına alınan 7 kadın, günlerdir Kızıltepe İlçe Emniyet Müdürlüğünde tutuluyor.
Mêrdîn’in Qoser ilçesine bağlı Kızıltepe İpekyolu Mahallesinde 5 Ekim gecesi mahalledeki bir arayı durduran polisler araç içindeki 2 kadını gözaltına almaya çalışıp, bir kadını ayağından yaraladı.
Araç içerisindekileri darp ederek gözaltına alan polisler mahallede ev baskını gerçekleştirmişti.  Bir eve baskın yapan polisler Güler Öney, 16 yaşındaki Kızı Fatoş Öney, Samya Akman ile 17 yaşlarındaki kızı ve ev sahibi 2 kadını gözaltına aldı.
Evlerde arama yapan polislerin gözaltı sırasında 16 yaşındaki Fatoş Öney’i kafasından darp  ederek gözaltına aldığı bilgisi edinildi. İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen kadınlardan 2’si  serbest bırakıldı.
Günlerdir karakolda olan ve ifadesi alınmayan kadınların ayrı bölümlerde tutulduğu öğrenilirken, gözaltı sırasında yaralanan iki kadının hastaneye götürülüp götürülmediği ise henüz bilinmiyor. Gözaltındakilere ilişkin ailelere bir açıklamada yapmayan polisler, kadınları kimseyle görüştürmüyor.
Öte yandan iddialara göre yaralı olan bir kadın tutuklanarak Mardin E Tipi Hapishanesi’ne gönderildi.