İki Göbek Hamamına 1 Haftada 3. Kez Hırsızlık

Erzurum’un Yakutiye ilçesinde, yapımı 18.yüzyıla dayanan İki Göbek Hamamına ait kurşun levhalar 1 haftada 3’üncü kez çalındı.

İki Göbek Hamamı’nın çatısındaki kurşun levhalar, önlem alınmadığı için 3’üncü kez çalındı. Çözümü brandada arayan işletmeci Serkan Tazegül;  “Hırsızlar, hamamın üzerinde, neredeyse koruyucu kurşun levha bırakmadı. Pahalı olduğu için çalınan kurşun levhanın yerine aynısını koyamayınca brandayla kapattık” dedi.

Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait, buharlı saunayla şok duşu da bulunan ve 650 metrekarelik alanı kaplayan 100 kişilik hamama yağmurun zarar vermeye başladığını belirten Tazegül, şunları söyledi: “Hırsızlar, yıllardır hamamın çatısındaki kurşun levhaları çalıyor. Hiçbir önlem alamadık. Son bir haftada verdikleri zarar ise büyük oldu. Zararımız, yaklaşık 90 bin lira. Tarihi eser olduğu için bizim bir şey yapmamıza izin verilmiyor. Duvar çok alçak. 5 yaşındaki çocuk bile buraya rahatlıkla çıkabilir. Çalınan kurşun levhaların yerine sac yaptıralım dedik ona da müsaade etmediler.