Devrim Muhafızları Komutanı Irak’ta, İran Sınır Kapılarını Kapattı

 

Kerkük ile ilgili  Peşmerge ve Haşdi Şabi taraflarından gelen açıklamaların ardından şimdi de İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin de Irak’a gittiği öğrenildi. Öte yandan ajanslarda son dakika bilgisi olarak geçen haberlere göre de İran devleti Irak ile olan sınır kapılarını kapattı.

“İran’ın Ortadoğu’daki kılıcı” olarak adlandırılan Kudüs Gücü, Bağdat Hükumeti’ni destekleyen paramiliter Şii güçleri silah ve askeri eğitim anlamında destekliyor. Kudüs Gücü komutanının Irak’ta bulunmasının ne anlama geldiği ise gün içerisinde açıklığa kavuşacaktır. Öte yandan dün gece Kerkük’te de KYB ile İran’lı bazı yetkililerin görüştüğü söyleniyor.

Ajansların son dakika olarak geçtiği haberlere göre de İran, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) ile arasındaki üç sınır kapısından biri durumundaki Pervezhan Sınır Kapısı’nı kapattığı bildirildi. Konuya ilişkin açıklama yapan Pervezhan Sınır Kapısı Müdürü Ali Tevfik, “İran tarafının bu sabah Irak’ın Süleymaniye kentine açılan sınır kapısını kapattığını” belirtti.