IŞİD’den Ayrılan Kadınlar İle Röportaj (Video)

Rakka’nın özgürleştirilmesinin artık an meselesi olduğu bu günlerde özgürleştirme operasyonunu sürdüren SDG savaşçıları son bir haftadır binlerce sivili, yoğun çatışmalar altında IŞİD çetelerinden kurtarıp güvenli alanlara ulaştırıyor. Bu siviller arasında bulunan  TC vatandaşı iki kadın neden oraya gittiklerini neler yaşadıklarını SDG’lilere anlattı. Üç ay önce IŞİD çetesinden ayrılan ancak çıkış için yol bulamayan TC vatandaşı Fatma U. ve Sahra İ.  Antep üzerinden Suriye’ye geçerek ‘cihad’ çağrısı adı altında DAİŞ’e katılan, ardından DAİŞ’in gerçek yüzünü gördükten sonra ayrılmak istediklerini belirten kadınlar olduklarını anlatarak  “DAİŞ’e katıldığımıza çok pişmanız” dedi.
Jin News’in haberine göre Sahra İ., 3 yıl önce internet üzerinden birtakım isimlerle tanışmış IŞİD’e katılamk için iletişim kurmuş.  Antep Erbeyli üzerinden Suriye’ye geçen Sahra İ. ve Fatma U. cihat çağrısı ile geldiğini belirtiyor. Ancak Suriye’ye geldikten sonra her şeyin bambaşka olduğunu  söyleyen iki kadın, buna rağmen 3 yıl boyunca IŞİD çetesiyle yaşadığını belirtiyor.
 Fatma ve Sahra, “Aslında daha önce de koptuk ancak izin verilmedi. DAİŞ’ten çıkmak istiyorduk ama izin vermiyorlardı. Üç aydır onlardan tamamen koptuk ama çıkmak için yol bulamadık” diyor.
Fatma ve Sahra, çok pişman olduklarını belirterek, “Bize söylenenler kapsamında cihad çağrısıyla,  İslamiyeti yaşamak üzere geldik ama  gördük ki DAİŞ İslamiyet’i yansıtmıyor. Daha sonra ise  kurtulamadık” diyor.