Silopi’de İki Kardeşin Katili Polise Tahliye

Geçtiğimiz mayıs ayında Silopi’de panzerle bir eve giren polis, evde uyumakta olan 7 ve 6 yaşlarındaki Muhammet Yıldırım ve Furkan Yıldırım’ı katletmişti.  Bugün Cizre 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlayan davanın ilk duruşmasında, tutuklu olan katil polis  Ömer Yeğit, tahliye edildi.  Ömer Yeğit verdiği ifadede zırhlı polis aracının kullanması için kurs almadığını ve sertifikası olmadığını belirterek  “Herhangi  bir kusurunun olmadığını” iddia etti.

Katil polisin avukatı ise “Polis Ömer Yeğit şerefli bir Türk polisidir” diyerek olayın teknik arızadan kaynaklandığını öne sürdü. Daha sonra öz alan Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi, olay yeri krokisinin yanlış hazırlandığını belirtti. Elçi, katilin avukatının “Şerefli Türk polisi olduğu için tahliye edilmeli” konuşmasına tepki gösterdi.

Avukat Rojhat Dilsiz de iddianamenin eksik hazırlandığını belirterek, “Olay yeri inceleme gelmeden araç emniyet müdürü talimatı ile kaldırılması delillerin ortadan kaldırılması demektir. Aracın çekildiği TOKİ konutlarının önünde yapılan incelemede direksiyon üzerinde parmak izi bulunmamış. Bu da delileri karartmaya yöneliktir. Silopi Emniyet Müdürlüğü sorulan soruları manipüle etmiştir. Belge gerekliliği ifade edilmemiştir. Hazırlanan 4 rapor ayrıntılar vardır. Raporda, ‘Eğitim alsaydı bu kaza engellenebilinirdi’ deniliyor. Ve aynı raporda amirlerin de sorumlu olduğu belirtildi. Silopi Emniyet Müdürlüğüne yazı yazılıp hala belgesiz araç kullanan polislerin olup olmadığını öğrenilmesi gerekir” dedi.

Mahkeme yapılan savunmalar sonrasında Ömer Yeğit’in tahliyesine karar verdi.