Şırnak’ta Kömür Ocağında 7 İşçi Yaşamını Yitirdi

Şırnak’ın merkezinin girişinde bulunan Kömür Ocakları bölgesinde bulunan komür ocağında göçük yaşandı.

Göçük altında kalan işçilerden 7’i yaşamını yitirdi. Göçükte başka işçilerin olma ihtimaline karşın, arama çalışmalarını sürüyor. Göçüğün olduğu yere çok sayıda kurtarma ekipleri ve ambulanslar sevk edildi

Enerji Bakanlığı işçi katliamı ile ilgili yaptığı açıklama ise şöyle:

Şırnak’ta meydana gelen kazanın olduğu maden sahası, işletme ve iş güvenliği riski barındırdığı için MİGEM tarafından 2013 yılında faaliyete durdurulmuş bir sahadır. Kazanın meydana geldiği saha için MİGEM tarafından verilmiş çalışma ruhsatı söz konusu değildir. Yapılan işlem kaçak işlemdir.

HDP Şırnak milletvekili Leyla Birlik, Şırnak’ta kömür madeninde yaşanan işçi katliamından kendi paçasını sıyırmak isteyen devlet erkinin “Maden Kaçak” açıklamalarına karşı “Güvenlik güçlerinin kuş uçurtmadığı bir alan nasıl kaçak olur?” dedi.

Leyla Birlik “Kaçak dedikleri yer güvenlik kuvvetlerinin her gün cirit attığı bir alan. Senin kolluk kuvvetlerinin görevli olduğu alanda göçük olmuş, nasıl kaçak maden diyebilirsin? Herkesin gözü önünde fiili olarak işletilen bir maden alanı burası. Kesinlikle devletin bilgisi dahilinde çalışan bir maden. Güvenlik kuş uçurtmuyor burada. Sorumluluğu böyle üzerlerinden atamazlar.” dedi.

17 Ekim’de 7 işçinin yaşamını yitirdiği maden katliamında gözaltına alınan firma sahibi ve iki çalışan adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.