Polislerin Elinde Delil Yok, Yılmaz Erdoğan’a 10 Yıl Hapis Cezası Var!

Amed’in Bağlar ilçesinde 2014 yılında bir eyleme katılan Yılmaz Erdoğan isimli bir gence, polislere taş attığına dair tek bir delil yokken 10 yıl 10 ay hapis cezası verildi.

2014 yılında Amed’in Bağlar ilçesi Oryıl kavşağında Abdullah Öcalan üzerindeki tecride dikkat çekmek amacı ile yapılan eyleme elinde taş ile katıldığı bahanesi ile Yılmaz Erdoğan isimli genç hakkında “Örgüt üyesi olmamak ile birlikte örgüt adına faaliyet yürütmek“, “Toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet“, “Görevi yaptırmamak için direnme“, “Örgüt propagandası yapmak” ve “Ulaşım araçlarının alıkonulması” bahaneleriyle Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açılmıştı.

Dosyadaki tek delilin Erdoğan’ın eylem alanında çekilmiş, elinde taş bulunan fotoğrafıydı. İddianamede Erdoğan’ın elindeki taş silah sayıldı. Ancak, Erdoğan’ın taş attığına dair tek bir fotoğraf ya da delil yok.

Mahkeme geçtiğimiz Haziran ayında verdiği kararında Erdoğan’ın “Örgüt propagandası” ve “Ulaşım araçlarının alıkonulması” iddialarından beratına karar verirken, “Örgüte üye olmamakla beraber örgüt adına suç işlemek” suçundan 5 yıl, “Toplantı gösteri ve yürüyüşleri kanununa muhalefetten” 3 yıl 4 ay, “Görevi yaptırmamak için direnmek” suçundan 2 yıl 6 ay olmak üzere toplam 10 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.