Tek Kişilik Hücrede Çift Ranza

İzmir 3 Nolu T Tipi Hapishanesinde olan anarşist tutsak Şevket Aslan ve Mehmet Şerif, içinde çift ranza bulunan tek kişilik hücreye konuldu.

Kapasitesinin üstünde tutsak bulunduğu bilinen Aliağa Şakran’da bulunan İzmir 3 Nolu T Tipi Hapishanesinde 3 kişilik koğuşta 10 kişi kalanlardan biri olan anarşist tutsak Şevket Aslan’ın bildirdiğine göre bulundukları koğuşa, koğuşun düzeninin bozacağı açık olan iki tutsak daha yerleştirildi. Koğuşta kalan tutsakların itirazlarına rağmen tavrını sürdüren İzmir 3 Nolu T Tipi Hapishanesi yönetimi, tutsaklar tarafından yapılan tüm talepleri görmezden geldi. Söz konusu iki tutsak, koğuşlara birkaç gün arayla peşi sıra yerleştirilirken özellikle bir tutsağın revire çıkmak veya müdürle görüşmek bahanesiyle günde 2-3 defaya varan şekilde koğuştan çıkartılması tutsaklar nezdinde ayrıca şüpheyle karşılandı.

Koğuşta sürekli sorun çıkaran iki tutsak, tüm telkinlere rağmen sorun çıkarmaya da devam etti. Yönetime sürekli şikayetlerini bildiren tutsaklardan Mehmet Şerif görüşmeye çağrılma bahanesiyle koğuşundan çıkarılmasının ardından saldırıya uğradı. Kavga sesleri üzerine bu duruma tepki gösteren Şevket Aslan’ın da bu durumu protesto ederek kapıya vurması üzerine Mehmet Şerif ile birlikte süngerli odaya kelepçelenelerek konuldular.

Mehmet Şerif’in bir iki saat sonra koğuştan çıkartılmasına rağmen Şevket Aslan toplamda 24 saat süngerli odada tutuldu. Süngerli odada kör nokta bırakmayan kamera varken tuvaletini buraya yapmasından başka bir seçeneği olmadığı söylenen Şevket Aslan buna direnerek kimsenin hiçbir şekilde göremeyeceği bir tuvalete götürülmesini talep etti. Bu talebi sadece bir kez karşılanan Şevket Aslan buna rağmen yönetimin tavrını protesto ederek kameraler önünde çok ihtiyaç duyduğu tuvalet ihtiyacını gidermedi.

Şevket Aslan’ın süngerli odadan çıkartılmasının ardından Mehmet Şerif ile bu kez çift ranzanın yerleştirildiği ve “tabutluk” olarak bilinen tek kişilik hücreye konuldular. Adım atacak yer dahi olmadığı için hücrede bulunan masa ve sandalyeleri dışarı çıkarmak zorunda kalan Şevket Aslan, tüm baskılara rağmen devrimci kimliklerinden hiçbir zaman vazgeçmeyeceklerini belirtti.