Açlık Eylemi’nin 234.Gününde Nuriye Gülmen

 

Beyza Gülmen: Ablam çok kilo kaybetti, fiziksel görünüşü değişti

Beyza Gülmen’in Nuriye Gülmen ile ilgili aktarımları şöyle:

Ablamı serbest bırakmamalarının nedeni hem insanlara göstermemek hem zorla müdahale etmek. Bilinci açık ve morali yüksek. Fakat çok zayıfladı içten içe ablamın organlarından yediğini düşünüyorum. O kadar zayıf şu anda.Işıklar yüzünden iyi uyuyamıyor,gece- gündüzü ayırt etmek benim için bile zor.

Gardiyanların Nuriye Gülmen’e ayrı bir öfkeleri var

Beyza gülmen,Havalandırmanın kapatılması için gardiyana seslendiklerinde dahi görevlilerin ekip olarak geldiklerini, “Ne oldu?”, “Bir şey mi oldu?” sözleriyle yaşadıkları paniği dışa vurduklarını söylüyor.

“Zorla müdahale tehdidini çok açık hissediyoruz. Her an müdahaleye açık olduklarını yardım istediğimizde verdikleri tepkilerden gördüm. Ablama karşı daha ayrı bir öfkeleri var. Görüntüsünün insanlarda yaratacağı duygulardan dolayı insan içerisine çıkarmıyorlar. Ablamın savunması eşyalarının arasında kaldı. Savunmasını dahi yapamadı ve hep sakladılar. Serbest bırakmamalarının nedeni hem insanlara göstermemek hem zorla müdahale etmek.”

“Numune Hastanesi’ne insanların gelmesini istiyorum. Tanışmıyorsak bile ne yapabileceğimizi burada konuşalım. Ablam şu an onların ellerinde ve biz bir şey yaparak onu oradan alabiliriz. Müdahale olmadan önce ne yapmamız gerekiyorsa onu belirleyip uygulamamız gerek.”