Uluslararası Zeugma Film Festivali Başlıyor

Kırkayak Kültür’ün bu yıl 6’cısını organize ettiği Uluslarası Zeugma Film Festivali başlıyor.

Ortadoğu’dan Avrupa’ya dünya sineması filmlerini Gaziantep’te sinema severlerle buluşturacak olan Uluslarası Zeugma Film Festivali, bu yıl 22-26 Kasım tarihleri arasında yapılacak.

Gaziantep’te kültür-sanat ve göç çalışmaları alanında çalışmalar yürüten Kırkayak Kültür Festival ekibi, festivalle ilgili şu bilgileri verdi:
“Yaşadığımız kentlere, göçle yeni gelenlerle, toplumsal uyum ve birlikte yaşam pratiklerinin, kültür ve sanatın evrensel gücüyle desteklenmesi gerektiğini, kültür ve sanatın, toplumların bir arada yaşamasını ve toplumsal uyumu kolaylaştıran, toplumun farklı kesimlerinin birbirlerine temas ettiği ortak alanlar olduğunu, bu temas noktalarını genişleten alanlarda çalışmalar yapmanın öneminin bilinciyle kurumsal çalışmalar yapıyoruz. Bu nedenle bu yıl festival “hemşerilik, komşuluk ve birlikte yaşam” temasıyla düzenleniyor.

Festival kapsamında gösterilecek filmler içerisinde, dünyada göç deneyimini konu alan filmlerin yanı sıra, farklı konulardan 26 uzun metrajlı film gösterilecek.

Aki Kaurismaki’nin son filmi Umudun Öteki Yüzü, yine Tony Gatlif’in son filmi Djam filmleri dışında Benim Varoş Hikayem, The Party, Kalp Atışı Dakikada 120, Tereddüt, İşe Yarar Bir Şey, Koca Dünya, Zer, Buğday ve Sarı Sıcak gibi pek çok film festival gösterilecek.