Macron’un Maskaralıkları

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un, Burkina Faso ziyareti çerçevesinde öğrencilerle yaptığı sohbet toplantısı tartışmalara neden oldu.

Fransa’nın Libya’ya müdahalesiyle artan göçmen trajedilerinin hatırlatılması üzerine “İnsan kaçakçılığı yapanlar Afrikalılar” diye bağıran Macron, Afrika’da çok sayıda Fransız askeri bulunması eleştirilince de ”Fransız askerlerini alkışlamalısınız” dedi.

Macron konuşması sırasında yüksek sesle Fransa’nın Libya’da siyasi çözüm için diplomatik ilişkiler içinde olduğunu belirterek “Kaçakçılar kim? Kendinize sorun. Akıl almazsınız. Kim kaçakçılar? Afrikalılar, dostlarım. Afrikalılar. Kaçakçılar Fransızlar değil, Afrikalılar. Bana Nijerya ile Libya arasında kaçakçılık yapan bir Fransız, Belçikalı, Alman gösterin. Böyle biri yoktur.” ifadesini kullandı.

Fransa Cumhurbaşkanı, Afrikalıları köleleştirenlerin Afrikalılar olduğunu, bu köleleştirme sonucu Avrupa’da ortaya çıkan sefaletten çıkar sağlayan Avrupalılar bulunduğunu, ikisinin de kabul edilemez olduğunu savundu.

Macron son olarak da bu söylenenlere kızıp salondan çıkan Burkina Faso lideriyle de ”Klimayı tamir edecek” diye alay etti.