Reza Zarrab İtiraflarında 5. Gün

ABD’nin İran’a yönelik nükleer yaptırımlarını Amerikan bankacılık sistemini kullanarak ve Türkiye’de hükümet yetkililerinden yardım alarak delmekle suçlandığı davada, itirafları karşılığında,  tanık olmayı kabul eden Reza Zarrab bugün 5. kez hakim karşısına çıkıyor. 

Reza Zarrab Davası olarak başlayan, ancak söz konusu itiraflar sonucu, adı “ABD Atilla’ya Karşı Davası” olarak değişen duruşmalarda Zarrab bugün, bazı siyasi bağlantılarından söz ediyor. TSİ 17.30 civarında başlayan duruşmada ilk olarak, yargıç Richard Berman, savcılığın, Sarraf’ın inanılırlığına zarar verici nitelikte görülen kanıtların savunma makamına geç verilmesinin sanık Mehmet Hakan Atilla’nın adil yargılanma hakkının ihlali sayılamayacağını söyledi. Sonrasında ise 9 dakikalık bir tapenin dinlenerek dosyaya girmesinin ardından, bazı meşajlaşmaların kendisine gösterilmesi  üzerine Zarrab, “Bunlar siyasi bağlantıları bulunan avukatımla benim mesajlaşmalarım” dedi. Mesajlaşmaların 2014 yılına ait olduğu öğrenildi.

23:20 Duruşma, Mehmet Hakan Atilla’nın avukatlarının sorgusuyla sürüyor. Atilla’nın  avukat Zarrab’a Zancani’yi sordu, Zarrab ortak olduklarını reddetti ama birlikte iş yaptıklarını kabul etti.

23:25 

SORU: ABD savcılığı ile bazı insanların kandırılarak Amerika’ya getirilmesi ve burada tutuklanması için plan da yaptınız mı?

CEVAP: Özel olarak bir isim üzerinden böyle bir talep yapılmadı ama FBI bunu isteseydi yapardım.

23:29

SORU: Hapiste sentetik esrar içtin mi?
CEVAP: Evet ama bu bir suç mu bilmiyorum, sadece hapishane kurallarına aykırı da olabilir.

23:31

SORU: Hapisteyken gardiyana ne kadar rüşvet verdin.
CEVAP: Aşağı yukarı 45.000 dolar
SORU: Bu parayı kim ödedi? 
CEVAP: Türk avukatım