ASL’den Arjantin’deki Son Duruma İlişkin: “Hepsi Gitmeli!”

“Devlet yanıyor”

Arjantin’de çalışmalar yürüten anarşist örgütlenme ASL (Accion Socialista Libertaria) Arjantin’deki son duruma ilişkin bir bildiri yayınladı. Bildirinin başlığı için iktidara seslenerek “¡Que se vayan todos! (Hepsi Gitmeli!)” ismi seçildi. Yayınlanan bildiriden kısa bir bölümü sizinle paylaşıyoruz:

“Şu günlerde La Plate şehrinin sokaklarında, Buenos Aires mahallelerinde insanlar kendiliğinden toplanıyor. Halk devlete ve sosyal sigortaya yönelik yeni bir saldırı dalgasına karşı sokaklarda. Böyle zamanlar bizlere 2001 yılının Aralık ayındaki ekonomik krizin ardından Arjantin’i sarsan halk isyanını hatırlatıyor.

(…) Buenos Aires sokakları sıkıyönetim altında gibiydi, insanlara ateş ediliyor yaşlı emekliler yaralanıyordu. Kameraların önünde duran bazı milletvekilleri bile gaza boğuldu. Ancak halk devletin baskıcı güçlerine karşı sokakta durmaya devam etti.

Ardından 18 Aralık Pazartesi yeni bir olağanüstü toplantı açıklandı. “Gereklilik ve Aciliyet Kararnamesi’nde”  tehditler devam ediyordu.

(…)saldırı saatler sürdü, öğle saatlerinde gece geri dönmek üzere halk sokaklardan çekildi. Gece saatlerinde ise sadece Buenos Aires’te değil ülkenin her yerinde herkes sokaklara çıktı. Bu yeni bir “cacelorazo*”ydu.”

cacelorazo: Arjantin’deki küreselleşme karşıtı hareket.

Bildirinin tamamına şu linkten ulaşabilirsiniz: http://blackrosefed.org/a-new-rebellion-argentina/

Arjantin’de sokaklardaki direniş devam ederken farklı coğrafyalardan, isyanla dayanışmak için eylemlilikler, dayanışma etkinlikleri sürüyor.