Erdoğan Tunus “Zeytinyağı” Gibi Üste Çıkıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tunus Cumhurbaşkanı El-Beci Kaid es-Sibsi ile birlikte ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan Tunus’tan zeytinyağı ithalatı yapılabileceği mesajı verdi.

Geçtiğimiz günlerde Gemlik’in deprem riski taşıması bahanesiyle göç ettirilmesi, KHK ile kararlaştırılmıştı. Gemlik’teki zeytinliklerin de yok edileceği bir süreçte, devlet zeytinyağının ithalatını konuşuyor. 

Hattat Holding, Amasra’da termik santral yapmak için “çürük” bahanesiyle zeytinağaçlarını keserken, bugün zeytinyağının ithalatı konuşuluyor.

Ancak devlet bugüne kadar nasıl ki yaşamı talan edip zeytinyağı gibi üste çıktıysa bugün de çeşitli bahanelerle “zeytinyağı” gibi üste çıkmaya çalışıyor. Hem de Bu sefer Tunus Zeytinyağı!

Erdoğan’ın bahanesiyse şöyle:

Türk ve Tunus ekonomi bakanlığı dar kapsamlı bir çalışma yapacak. Nerede sıkıntı var bunları süratle aşmak istiyoruz. Gerek ekonomi gerekse savunma alanında iş birliği yapacağız. Buradaki cari açığı dahada düşürelim. Örneğin bir zeytinyağı ithalatı olabilir. Arkadaşlar bu konuda çalışma yapacak. Turizmde yapacağımız çok işler var.