Silivri’de Falaka İşkencesi

Silivri 9 No’lu F Tipi Hapishanesi’nde tutsaklara falaka işkencesi uygulandı. Tutsak yakını Ayfer Altun, “Oğlumun ayaklarında sopa kırmışlar” dedi.

İSTANBUL- OHAL sürecinin en ağır şekilde yaşandığı hapishanelerden her gün işkence haberleri geliyor. Son olarak Silivri 9 No’lu F Tipi Hapishanesi’nde siyasi tutsaklar darp edildi, falaka işkencesi uygulandı, süngerli odaya kapatıldı.

Bugün oğlu Umut Gündüz Altun ile açık görüş yapan Ayfer Altun’un ETHA’ya verdiği bilgiye göre, gardiyanlar 22 Aralık günü Umut Gündüz Altun, Şerif Turunç ve Hasan Farsak’ın bulunduğu hücreye baskın yaptı. Havalandırmada bulunan Altun’u yerlerde sürükleyerek koğuştan getiren gardiyanlar, üç tutukluyu da feci şekilde darp etti. Anne Altun, “Oğlum havalandırmadayken 20-30 gardiyan birden içeri girmiş. Oğlumu havalandırmadan sürükleyerek almışlar koğuşa. Havalandırmada kamera var, o yüzden koğuşta dövmüşler. 6-7 kişi çocuğu tutuyor, sopa ile falakaya yatırıyorlar. Ayaklarında sopalar kırıyorlar. Şerif yoğun bakıma kaldırılmış, aynı gece geri getirmişler. Hasan da işkenceye maruz kalıyor. Sonra da süngerli odaya atmışlar. Bir de dalga geçer gibi ‘kameralar sizin güvenliğiniz için var’ diyorlarmış. İşkence yok diyorlar ama işkence had safhada. Çocuklarımıza çok kötü işkence yapıyorlar. 80’lere döndük. Artık falakalarla dövüyorlar. Ağzından burnundan kan gelmiş. Günlerce ayaklarının üzerine basamamış, vileda sopasıyla dövmüşler. Oğlum sopanın parçalarını toplamış.”

Çocuklarının revire de götürülmediğini söyleyen Altun, aileler olarak savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Altun, yine mektup, kitap ve dergilerin de tutsaklara verilmediğini belirtti. Kendi mektubuna dahi sansür uygulandığını söyleyen Altun, “Bir annenin mektubunda ne olur, sansür uyguluyorsunuz” diye sordu.

Altun, tutsakların tek tipi elbise konusunda kararlı olduklarını da sözlerine ekledi, “Kefen giyeriz tek tip giymeyeceğiz diyorlar” dedi.

 

Kaynak: (ETHA)