Terörizmin Yeni “Sivil” Kurumu: Halkın Özel Harekatı

 

15 Temmuz’un ardından Osmanlı armalı, Halk Özel Harekâtı (HÖH) yazılı araçlarla sokaklarda dolaşan HÖH’ün, İçişleri Bakanlığına kayıtlı bir dernek olduğu ve 22 ilde aktif çalışmalar yürüttüğü ortaya çıkmıştı. Son KHK’da yer alan ‘iç savaş’ maddesinin ardından yeniden gündeme gelen HÖH, bireysel silahlanmaya gittikleri ve AKP’nin talimatıyla hareket ettikleri iddiasıyla HDP ve CHP tarafından Meclis gündemine taşınmıştı.

Gündeme gelmesinin ardından HÖH’ün genel başkanı olarak bilinen Fatih Kaya açıklama yaptı:

“Ne Zaman İsterlerse O Zaman Hazırız”

“Hain darbe girişimine karşın bir talimatla milletimizle birlikte meydanlara indik. HÖH çadırını 16 Temmuz’da ilk Trabzon’da kurduk. 30 Kasım 2016’da derneğimizi kurduk. İçinde çocuklar var, teyzeler var, öğretmenler, işadamları, esnaf var. Başı açığı da, kara çarşaflısı da var.

Devletimiz, askerimiz, polisimiz her şeye hâkim. Zamanı geldiğinde, 80 milyonluk millet olarak bize ihtiyaç duyulduğunda her zaman hazırız.

Cumhurbaşkanı ile fotoğraf çektirmeyi herkes ister, ben de bu ülkenin evladı olarak çektirdim. Cumhurbaşkanımıza ‘biz böyle bir oluşumdayız’ demeye, anlatmaya gittim.

“Silaha Gerek Duymuyoruz, Devlet O İşe Vakıftır”

Her tarafta HÖH yazan arabalar var. Bunların bizimle ilgisi yok. Davalar açtık. Üye olacaklara, dededen kalma tüfekle dahi resmin varsa üye olamazsınız diyoruz. Silahlanmaya gerek görmeyiz çünkü devletimiz her şeye vakıftır.

Kamu görevlisiyim. 6 ay ücretsiz izne ayrılıp Suriye’ye gittim. Türkmenlere yardım ettim. Oraya giden o atmosferde hücum yeleğiyle, silahla öyle poz verir.

“Sokağa Çıkmak İçin Emir Bekliyoruz”

Gezi benzeri olayı basmak için sokağa çıkmayız, devletin askeri-polisi var. 15 Temmuz gibi devletin emiri mümini talimat vermediği sürece sokağa çıkmayız. Meclis’i niye benimle meşgul ediyorlar