Denize Düşen Balıkçı Oltaya Takıldı

Antalya’da oltayla balık tutarken falezlerden denize düşen Seyfettin Çetin, oltanın ucundaki misinaya tutunarak dalgalara kapılmaktan kurtuldu.

Lara Falez Parkı’ndaki kayalıklarda balık tutan 47 yaşındaki Seyfettin Çetin, oltasının takılması üzerine kayalıklardan 10 metre indi. Bu sırada dengesini kaybeden Çetin, 20 metreden denize düştü.

Denize düşen Seyfettin’e kayalıklarda balık tutan arkadaşı oltayı attı. Kendisine atılan olta ucundaki misinayı tutan Seyfettin dalgalara kapılmaktan kurtuldu.

Yaklaşık 1 saat süren kurtarma çalışmasında kıyıya çıkmak için verdiği mücadele nedeniyle yorulan Çetin’e satıhta kalabilmesi için çevredekiler, bidon ve pet şişe atarken bir yandan da dayanması için telkinde bulundu.

Hayatını misinaya ve bidona borçlu

Çevrede yardıma gelen bir balıkçı; “Üç defa kayalıklara getirdik, iki kez oltanın ucundaki misina koptu. Misina kopunca uzaklaştı. 100 metre kadar açığa sürüklendi. Kendisini inmemesi için uyardık ama oltasını kurtarmak istedi, dengesini kaybedip düştü. Yardım olsun diye bidon attık, onu göndermesek dibe batardı. Hayatını misinaya ve bidona borçlu desek olur.” diye konuştu.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesine kaldırılan Çetin’in sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.