Ayhan Bilgen: “Yalan Haberleri İzlemeyin, Tolstoy Okuyun”

 

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, Efrîn’de işgal girişimi ve saldırılar sürerken, devlet destekli medyanın yalan ve çarpıtma haberlerine karşı yaşanan saldırılar ile ilgili haber yapan gazetecilere yönelik ev baskınları ve gözaltılarına tepki gösterdi. Devletin istediği gibi atıp tuttuğu TV kanallarını izlemek yerine Tolstoy okuyun dedi.

CNN Türk’ün bugün yaptığı  bir haber. tabi Buna inanan birileri çıkacak ki bu kadar kolay yalan haber yapılabilsin.

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen: “O zaman iktidar bu ülkede neyin serbest olduğunu, neyin yazılabileceğini, neyin konuşulabileceğini açıklamalıdır.” Bilgen, yalan haberlerle gerçekleri gizleyen devlet  kanallarını izlemeyin diyerek “Bu kanaları izleyemeyin, Tolstoy okuyun” dedi.

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, HDP Genel Merkezi’nde gündemdeki gelişmelere ve son dönemde artan gözaltı ve baskılara ilişkin basın açıklaması yaptı.

Bilgen, “Bugünkü açıklamamızın asıl gündemi basına ve partimize yönelik gözaltı ve baskılar. Ortada bir yangın var ve biz yangını söndürmeye çalışıyoruz. Birileri bu yangını çıkaranlara kızmak yerine, yangını söndürmeye çalışanlara saldırıyor” diyerek gözaltı ve operasyonlara tepki gösterdi.