Tabipler Birliği’ne Efrin Soruşturması

 

Devletin 20 Ocak’ta başlattığı Efrîn işgal  saldırılarına karşı “barış” diyen herkese yönelik ciddi bir saldırı söz konusu. Sosyal medya gözaltıları ve tutuklamalarının ardından şimdi de TTB’li (Türk Tabipler Birliği) doktorlara yönelik soruşturma açıldığı belirtiliyor.

Günlerdir hedef gösterilen TTB’li 11 kişi hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. TTB hakkında İçişleri Bakanlığı dün suç duyurusunda bulunmuştu.Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın TTB’li 11 kişi hakkında  “Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve devletin yargı organlarını alenen aşağılama” ve “Halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik” iddialarıyla soruşturma başlattı.

 

BBC Türkçe’ye açıklama yapan  TTB Genel Sekreteri Dr. Sezai Berber “Bize resmen söylenen bir şey yok, öğlen avukatlarımız Adliye’deydi, bize tebliğ edilen bir şey yok ama daha önceki benzer örneklerden de biliyorsunuz ki ilk önce yandaş medya öğrendi. Avukatlarımız konuyla ilgili başsavcıyla görüşecek ancak henüz net bir şey yok” dedi.

TTB Merkez Konseyi savaş ile ilgili bir bildiri yayınlayarak “Savaş bir halk sağlığı sorunudur!” açıklaması yapmıştı.