“Berkay Ustabaş’a Kamerasız Odada Falaka İşkencisi Yapıldı”

Berkin Elvan’ın cenazesine katıldığı bahanesiyle 20 Aralık gecesi evine yapılan baskınla gözaltına alınıp 5 Ocak’ta tutuklanan Devrimci Gençlik Dernekleri üyesi Berkay Ustabaş için bugün Taksim Önder Babat Kültür Merkezi’nde Anarşist Gençlik, ÇHD, SGDF, THİV, İHD Hapishane Komisyonu, Eğitim Sen, Öğrenci Faaliyeti, ÇHD ve FKF‘nin katılımıyla basın toplantısı gerçekleştirildi.

Yapılan açıklamada konuşma yapan ÇHD istanbul Şube Bașkanı Gökmen Yeșil, işkencenin bir devlet politikası olark uygulanmaya başladığını belirtti.

Eğitim Sen üyesi Görkem Doğan, “Berkay’ın okulu bitirmesinin önüne geçilmek isteniyor, böylece avukat doktor ya da sosyolog olmalarının önüne geçmek istiyorlar. Berkay Sosyoloji öğrencisidir, bu diğer öğrencilere verilen bir mesajdır” şeklinde konuştu.

TİHV adına konuşan Ümit Efe, çıplak arama işkencesiyle hapishanede bireyin teslim alınması ve kimliksizleştirilmesi amaçlandığını belirterek, ‘hoş geldin‘ ve ‘güle güle dayağı‘nın TC’de uygulanan bir gerçek olduğunu dile getirdi.

İHD Hapsishane Komisyonu Üyesi Muharrem Kurşun, Berkay insan olmanın gerekliliğin yaptı, ona yapılan işkence bütün devrimci tutsaklara uygulanıyor.

Berkin Elvan’ın babası basın toplantısına telefonla katılarak, “Berkin’in cenazesine katılan milyonlar var, iktidar başta ailemiz olmak üzere, milyonları tutuklaması gerekiyor” dedi.

Sosylist Gençlik Dernekleri Federasyonu adına konuşma yapan Okan Danacı, “Devrimcilerin cenazesine katılmayı sürdüreceğiz, Berkin’i unutturmak istiyorlar, Berkay buna izin vermediği için tutuklandı Berkay’ı ve tum siyasi tutsakları çıkartana kadar mücadeleye devam” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Taksim Gezi İsyanı’nda katledilenlerin isimleri okundu.

Okunan basın metni “Berkin Elvan’ın Cenazesine Katılmak Suç Değildir” ve “Berkay Ustabaş’a ve Tüm Siyasi Tutsaklara Özgürlük” sloganıyla bitirildi.