Metris Hapishanesi’nde Gardiyanlar Darp’a Göz Yumdular

Metris Hapishanesi’nde tutuklu bulunan 20 yaşındaki Samet Kılınç, aynı koğuşta bulunduğu beş kişi tarafından öldüresiye dövüldü. Hayati tehlikesi olan Kılınç, iki gün yaralı halde koğuşta kaldı. Kılınç, hapishane gardiyanlarından birinin kendisiyle “Sana TIR’mı çarptı” diyerek alay ettiğini söyledi.

Metris Hapishanesi’nde tutuklu bulunan 20 yaşındaki Samet Kılınç aynı koğuşta bulunduğu beş kişi tarafından öldüresiye dövüldü. Kemikleri kırılan ve hayati tehlikesi olan Kılınç, iddiaya göre iki gün boyunca yaralı olarak koğuşta kalmaya devam etti. Durum, her sabah sayım yapan gardiyanlar tarafından görmezden gelindi. Olay, başka bir koğuş arkadaşının revire götürme ısrarıyla ortaya çıktı. On gardiyan hakkında bir yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianameye göre 30 Kasım 2016’da, Metris 1 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda tutuklu bulunan Samet Kılınç, aynı koğuşta kaldığı Ramazan B., Serdar T., Mazlum S., Enes K. ve Yusuf S. tarafından dövüldü. Samet Kılınç vücudunda kırıklar ve hayati tehlikesi varken iki gün boyunca koğuşunda o şekilde kaldı. Samet Kılınç’ın yataktan kalkamayacak durumda olmasına rağmen revire götürülmediği, açık görüş günü yakınları ve avukatlarıyla görüştürülmediği ortaya çıktı.