Zeytin Dalı’nı Rejim Paniği Sardı

TC’nin Efrin’e yönelik “Zeytin dalı Harekatı” adı altında yaptığı işgal saldırısında her geçen gün hüsrana doğru evrilen bir süreç yaşanıyor. Son olarak bugün Suriye rejiminin Efrin’e milis gönderdiği haberleri servis edilmeye başlandı. Her ne kadar YPG’nin de rejimin de bu haberleri yalanladığı açıklamalar yapılsa da rejim ile bir anlaşmanın olması TC ve güdümündeki çeteleri panikletmeye yetti.

Bugün servis edilen anlaşma ve milis gönderme haberlerinin ardından TC-İran ve Rusya dışişleri bakanları biraraya geldi. İstanbul’da Tayyip Erdoğan, Vladimir Putin ve Ruhani’nin iki hafta sonra yapacağı görüşme öncesinde gerçekleşen bu ziyaret Kazakistan’ın Astana şehrinde yapıldı.

Öte yandan yine bugün akşam saatlerinde servis edilen haberelere göre de RTE Rusya ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirerek  Suriye rejiminin Kürtler ile anlaşmasına karşı çıktı. Ajansalarda RTE’nin Putin’e rejim güçlerinin Efrin’e gireceği iddiaları ile ilgili ” Suriye bu yola girerse sonuçları olur” dediği öğrenilirken bu sonuçların da ne gibi sonuçlarının olacağını önümüzdeki günlerde göreceğiz.