Bir Çocuk İntihar Etti, Nedeni “Mavi Balina” Sanılıyor

Bursa’da 16 yaşındaki Ahmet isimli bir çocuk kendini halı sahanın tellerine iple asarak intihar etti. Gencin ailesi, çocukları intihara sürükleyen ‘Mavi Balina’ isimli oyundan şüpheleniyor.

Arkadaşıyla yakınlardaki bir halı sahaya giden Ahmet yanındaki taburenin üzerine çıktı, ardından kendini iple tellere astı. Arkadaşının ölümüne tanık olan Batuhan sinir krizi geçirdi.

Çevre sakinlerinin ihbarı sonrası polis ve sağlıkçılar olay yerine geldi. Batuhan ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ahmet’in cansız bedeni otopsi yapılmak üzere Bursa Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.
Polisler, Batuhan’ın bilgisayarına el koydu.

 

Otopsinin ardından ailesi tarafından hastaneden alınan Ahmet son yolculuğuna uğurlandı.

Ahmet’in abisi Mehmet intiharda ‘Mavi Balina’ şüphesi olduğuna vurgu yaptı: “Bizim evimizde bilgisayar yoktu. Ahmet, bazı geceler Batuhan’larda kalıyordu. Gecenin geç vakitlerine kadar Mavi Balina oyunu oynuyorlarmış. Oyunun 40’ıncı bölümünden sonra verilen komutlarla oynayan kişilerden elini kesmesi, koluna balina yapması, kendisini öldürmesi için tavsiyelerde bulunduğunu öğrendik. Mavi Balina oyunu 50’nci bölümünde oynayan kişinin ölümüyle noktalanıyormuş.”

Mehmet, hastanede tedavi gören Batuhan’ın annesinin sosyal medya hesabından oğlunun fotoğrafını “Mavi Balina oyunu bu hale getirdi” notuyla paylaştığını söyledi.

Amca Ömer Faruk P. ise şunları kaydetti: “Ahmet, lise eğitimini devam ederken yarım bıraktı. Olay günü daha önceden birlikte okuduğu arkadaşlarının yanına giderek helallik istemiş. Daha sonra öğrendiğimize göre, arkadaşı Batuhan’ın evinde bilgisayarda Mavi Balina oyununu oynuyorlarmış. Hatta bilgisayarda oyun izlerken odanın kapısını kilitlemişler. Batuhan anne ve babasını odaya sokmuyormuş. Daha sonra evden ayrıldılar. Kamera görüntüsünde Ahmet’in, Batuhan’la birlikte olay yerine giderken ellerinde sehpa ve ip olduğu görülüyor. Bu bir cinayet. Olayı zaten cinayet bürosu ekipleri araştırıyor. Batuhan’ın iyileşip sağlığına kavuşmasıyla konu netlik kazanacak.”