İran Sonunda Efrin Saldırısına İşgal Diyebildi!

 

TC devletinin Efrin’e yönelik işgal saldırısına dair başta bölge devletleri olmak üzere bölgede küresel kapitalizmin çıkarları gereği satranç hamleleri yapan devletlerden hep cılız tepkiler gelmiş; işgal demeye kimsenin dili varamamıştı. Yine çıkar çatışmaları gereği de olsa İran beklenen tepkiyi gösterdi : “Türkiye, ABD ile birlikte Suriye’yi işgal edip, bu ülkenin toprak bütünlüğünü ihlal etti.”

İran’ın dini lideri Ali Hamaney’in Yüksek Askeri Danışmanı Tümgeneral Yahya Rahim Safavi, Gülistan’da düzenlenen Emektar Devrim Muhafızları Komutanları Toplantısı’nda ilginç açıklamalarda bulundu.

Safavi, “Olayların başlangıcından beri, ABD, İsrail, AB, Suudi Arabistan, BAE, Ürdün ve Türkiye, bölgede kriz oluşturma ve Suriye’nin altyapısıyla toprak bütünlüğüne zarar verme amacını izliyorlardı ancak büyük bir yenilgiye uğradılar. ABD, küresel hukuka aykırı bir şekilde direkt Suriye’ye yerleşti” diyerek Suriye Savaşı’nı  İran ve Rusya’nın dahil olmadığı denklemler nezdinde özetledi.

TC’nin Efrin saldırısını da değerlendiren Safavi, “Küresel hukuk açısından ABD ile birlikte Türkiye de Suriye’yi işgal edip bu ülkenin toprak bütünlüğünü ihlal etti. ” dedi.