Ana Sayfa Gündem “TC, IŞİD’e Karşı Savaşan Kürt Savaşçıları Efrîn’de Bombalıyor”

“TC, IŞİD’e Karşı Savaşan Kürt Savaşçıları Efrîn’de Bombalıyor”

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ABD’nin John Hopkins Üniversitesi’ndeki Efrîn’deki saldırı ve işgal girişimlerini destelemek için yaptığı konuşması sırasında salonda ayağa kalkan bir eylemci, “Efrîn’i bombalamayı, sivilleri öldürmeyi durdurun” diyerek tepki gösterdi.

Gazeteci Mutlu Civiroğlu Twitter hesabından bu protestonun bir bölümünü paylaştı;

Salonda ilk olarak bir eylemci “Şuan Türkiye Afrin’de Kürtleri bombalıyor. Türkiye, IŞİD’e karşı savaşan Kürt savaşçıları bombalıyor” dedikten sonra salondan darp edilerek çıkarıldı. Eylemcinin salondan yaka paça çıkarılmasından saniyeler sonra bir başka eylemci de ayağa kalkarak “Kürtleri bombalamayı durdurun, sivilleri öldürmeyi durdurun” diyerek tepki gösterdi.

Ardından bir başka eylemci daha ayağa kalkarak “Afrin yalnız değildir” dedi ve TC’nin saldırılarını eleştirmeye başladı. Konuşmaya çalışan her eylemci gibi bu eylemci de salondan darp edilerek uzaklaştırılırken, bir başka eylemcinin de “Daha ne kadar kan akıtmaya ihtiyacınız var” sözleri salonda yankılandı.

Yapılan işgal ve yalanları aklamak için konuşma yapan İlker Başbuğ polislerin eylemcileri tek tek darp edip salondan çıkarmasının ardından konuşmasına devam edebildi.

Eylemciler salon dışında da tepkilerini yükseltmesinin ardından program erken bitirildi.