Safranbolu’da Sokaklara Silah Adı Verildi, Kararı 3 Kişi Aldı

Karabük’ün UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası Listesinde bulunan ilçesi Safranbolu’da bazı sokak isimlerinin Efrin saldırısında kullanılan yerli silah isimleriyle değiştirilmesi kararı alındı.

Bianet’ten Ekin Karaca’ya konuşan ve ismini vermek istemeyen bir belediye çalışanı ise kararın Belediye Meclisi’nce değil, başkan ve iki müdür tarafından alındığını belirterek “Belediye başkanlığına kayyım olarak atanan Kaymakam, meclis üyelerini toplantılara almıyor.” dedi.

Söz konusu kararın Belediye Meclisi’nce alındığını ama Haziran 2017’de görevden uzaklaştırılan Belediye Başkanı Necdet Aksoy’un yerine atanan, aynı zamanda ilçenin kaymakamı olan Fatih Ürkmezer’in Belediye Meclisi toplantılarına Belediye Meclis üyelerini almaması nedeniyle kendisinin de karardan sonradan haberi olduğunu söyleyen yetkili, bu kararı onaylamadığını belirtti.

Alınan karar doğrultusunda Yıldız Caddesi’nin adı Zeytin Dalı Caddesi, Cami Sokak’ın adı Atak Sokak, Değirmen Sokak’ın adı Cirit Sokak, Kaya Sokak’ın adı Altay Sokak, Lale Sokak’ın adı Bayraktar Sokak, Vatan Sokak’ın adı ise Anka Sokak olarak yeniden isimlendirilmişti.