Durakta Bankta Oturan Kediyi Şikayet Edenlere Cevap

İzmir Narlıdere’ye bağlı Huzur Mahallesi’nde  bulunan “Kaymakamlık” otobüs durağına yağmurlu havalardan kaçan bir kedi sığındı. Bir süre orada duran kedinin orayı yuvası gibi gördüğü çıkarsaması yapan insanlar, duraktaki bankta oturamadıklarını gerekçe göstererek kediyi şikayet ettiler. Kedinin şikayet edildiği duyulunca ilçede şikayet edenelere yönelik tepkiler oluşmaya başladı.

Davut Sabırsız adlı bir kişi bu tepkileri yazıya dökerek kedinin kimseye bir zararının olmayacağını vurguladığı yazıyı durağa astı.

Yazı asma sebebinin kediyi şikayet edenlerin yanlış birşey yaptıklarını göstermek olduğunu kaydeden Davutolayın sonradan yaşanan gelişmeleri şöyle anlattı : “Çok sayıda kişi, kediyi sahiplenmek için mesaj attı ama hayvan doğası gereği bu mahalleye alıştığı için burada kalması daha mantıklı. İnsanların kediye bir kap mama ve su koymaktansa, enerjisini kediyi attırmaya harcaması bana bir insan olarak çok garip geliyor. Hayvanı sebep göstererek ‘Biz burada oturamıyoruz’ demeleri bize çok mantıksız geliyor. Kedinin herkes tarafından bilinen bir adı yok ama tahminimce bu kedi, sahipliymiş ve sokağa atılmış. Ben de ‘Sokak Kızı İrma’ filminden esinlenerek ona ‘İrma’ diyorum. İrma şu anda bu durakta mutlu görünüyor. İmece usulü ile ona bakıyoruz”