Şaka Değilmiş Trump ABD Ordusunda Uzay Kuvvetleri İstiyor

 

ABD’de dünden bu yana Dışişleri Bakanlığı’ndaki değişiklikleri ile gündeme gelen Trump, geçtiğimiz günlerde “uzay kuvvetleri” diye bir şaka yapmıştı. Ancak bugün yaptığı bir konuşmada uzaya asker göndermenin alelade söylenmiş de olsa sonradan çok mantıklı bulduğu bir proje olduğunu söyledi.

 

Trump ABD’de başkan olduğundan bu yana ilk kez gittiği Kaliforniya eylatinde San Diego’da askerlere yaptığı bir konuşmada gelecekte ABD ordusu içinde “Uzay Kuvvetleri” oluşturabileceklerini vurguladı. İşte o konuşma :

“Benim uzay konusundaki yeni ulusal stratejim uzayı tıpkı kara, deniz ve hava gibi bir savaş alanı olarak tanıyor. Bir Uzay Kuvvetleri’ne sahip olabiliriz. Hava Kuvvetlerimiz var, Uzay Kuvvetlerimiz de olacak. Ordumuz, donanmamız var…Biliyorsunuz geçen gün ‘uzayda büyük miktarda iş yapmamız nedeniyle belki de uzay kuvvetlerine sahip olmamız gerektiğini’ söyledim. Bunu söylerken çok da ciddi değildim ama sonra bunun harika bir fikir olduğunu ve belki de bunu yapmamız gerektiğini söyledim”

Geçen yıl ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Kuvvetler Komitesi, Hava Kuvvetleri biriminin altında ‘Uzay Kuvvetleri’nin kurulmasının önünü açan tasarıyı desteklemişti.