Tek Tip’e Karşı Yürümek İsteyenlere Polis Saldırdı

 

Tek tip elbise dayatmasına karşı Galatasaray Lisesi önünden Silivri’ye yürümek isteyen TAYAD’lı aileleler polis tarafından engellendi.  6 TAYAD’lı gözaltına alındı.

Bugün Silivri Hapishanesi’ne yürümek isteyen TAYAD’lılar Galatasaray Meydanı’nda bir basın açıklaması gerçekleştirdi. “Suçlu değil devrimciyiz. Tek tip elbise giymeyeceğiz” yazılı bir pankart açan eylemciler burada yürüyüş öncesinde iki ayrı basın açıklaması okudular. TAYAD’lı Aileler adına basın açıklamasını Nurdan Ayna okudu. Açıklamada Tek Tip elbiselere karşı geçmişte verilen mücadelenin bugün bir kez daha hatırlatılmasına dikkat çekilirken yürüyüş hakkında da “Yürüyüşümüz bugün Galatasaray Lisesi önünden başlayıp, Taksim, Şişli, Mecidiyeköy, Çağlayan, Okmeydanı’ndan devam edecek; 15 Mart’ta saat 10:00’da Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda olacağız. 16 Mart’ta saat 14:00’de Silivri Hapishanesi önünde basın açıklamamızı yaparak yürüyüşümüzü bitireceğiz” dendi.

Açıklamanın ardından sloganlarla yürüyüşe başlayan TAYAD’lıları polis durdurdu. “Biz bu yürüyüşün meşruluğuna inanarak buraya geldik. Burada iki tane anneyi gözaltına alınca neyi değiştireceksiniz? Biz yürüyüşümüzü yapacağız” diyerek yürüyüşe devam etmek isteyen TAYAD’lılara polis saldırdı. 6 kişi işkence ile gözaltına alındı.